Fiji Goshawk

Fiji Goshawk waha się od 30-40 cm, co czyni go średniej wielkości jak na swój rodzaj. Wykazuje dymorfizm płciowy, samice są większe niż samce.

Obraz Fidżi Jastrzębiarza jest objęty licencją Creative Commons Uznanie autorstwa - na tych samych warunkach .
Pierwotnym źródłem: Własna praca
Autor: Aviceda

Fidżi jastrząb jest klasyfikowany jako najmniejsza troska. Nie kwalifikuje się do kategorii większego ryzyka. Kategoria ta obejmuje szeroko rozpowszechnione i obfite taksony.



informacje o maltańskim shih tzu

Fidżi jastrząb (Accipiter rufitorques) to gatunek ptaka drapieżnego z rodziny jastrzębiowatych (Accipitridae). Kiedyś uważano go za ten sam gatunek (współplemieńca), co brązowy jastrząb z Australii i Nowej Kaledonii. Występuje endemicznie na Fidżi, gdzie występuje na większych wyspach Viti Levu, Vanua Levu, Taveuni, Kadavu, Gau i Ovalau. Zajmuje szereg siedlisk zalesionych na Fidżi, od naturalnych lasów deszczowych po plantacje kokosów i miejskie ogrody i parki. Więcej



Wyniki dla: Fiji goshawk Tłumaczenia 1 - 30 z 33 angielski fiński fiński Fidżi goshawk Fidżi, Accipiter rufitorques Fidżi Fidżi, Republika Fidżi (stolica: Suva), FJ Wyspy Fidżi Fidżi Fidżi Fidżi Petrel Fiji vitiensis Fiji Whistler Fiji Green, Pachycephala vitiensis Więcej

* Fiji Goshawk (Accipiter rubritorques) Ptak nieustannie wzywający na drzewie na szczycie wzgórza. Savusavu, Vanua Levu, Fidżi Tom Tarrant 4 czerwca 2008 21 tygodni temu 4,5 * Fiji Goshawk (Accipiter rubritorques) Ptak nieustannie wzywający z drzewa na szczycie wzgórza. Savusavu, Vanua Levu, Fidżi Tom Tarrant 4 czerwca 2008 21 tygodni temu 4. Więcej



co to jest mini buldog

Fiji Goshawk Accipiter rufitorques, endemiczny fidżijski raptor, to mały jastrząb z długim ogonem i długimi zaokrąglonymi skrzydłami. Jest dobrze znanym ptakiem Fidżyjczykom, z kilkoma często używanymi nazwami w różnych lokalizacjach - do najbardziej znanych należą Reba, Tuitui, Latui. Chociaż jastrzębie są tak powszechne, są rzadziej zauważane niż większe przybliżone Pacific Harrier Circus - Manulevu, Taiseni, ze względu na ich mniej rzucające się w oczy metody łowieckie i rzadsze wyłanianie się ponad korony dużych drzew. Więcej

Jastrząb Fidżi żywi się ptakami tak dużymi jak gołębie, owady, wprowadzane gryzonie i gady. odnotowano również żerowanie na słodkowodnych krewetkach z rodziny Palaemonidae, a także na rybach słodkowodnych. Gatunek ten poluje zarówno z okoni, jak i latając. Ofiarę można wyrwać z powolnego i ukradkowego szybowania lub szybkiego trzepoczącego ataku. Ofiarę można ścigać w ukryciu, która będzie aktywnie nękać i próbować spłukać ukrytą ofiarę. Więcej

Jastrząb Fidżi to ptak o szerokim zasięgu, który można spotkać w każdym środowisku, od głębokich lasów po przedmieścia i parki miejskie, chociaż preferowanym siedliskiem są otwarte lasy lub dobrze zalesione obszary rolnicze. Chociaż jastrząb jest endemiczny dla Fidżi, jest szeroko rozpowszechniony na wyspach, chociaż nie występuje w grupie Lau na południe od Cicia. Więcej